2021. január 28., csütörtök

Ajtófóliázás

 Előbb vagy utóbb minden házban, lakásban  eljön a beltéri ajtók felújításának az ideje.

Ilyenkor persze ha festett vagy lazúrozott ajtókról van szó, akkor viszonylag egyszerű a dolog át kell őket újra festeni, lazúrozni, de mi a helyzet a megunt színű, mintázatú dekorfóliás ajtókkal?


11 év után nálam is elérkezett az ajtó felújítás ideje, igazából a színe végett, mert a mostani nagyon világos falszínekhez már nem passzoltak a sötét ajtók. 
A festést kizártam mert szerettük volna ha fa hatású maradna csak világosabb. A cserét szintén kizártam az ára végett, meg hát a cserénél a tokokat is bontani kell, ennek pedig vonzata lett volna a falak javítását is, így ezt is elvetettem. 

Maradt az újra fóliázás lehetősége.
Erre viszont nehezen vettem rá magam, mert emlékeimben megmaradtak a 15-20 évvel ezelőtti, szőrnyű színű és minőségű fóliák, amiket szinte lehetetlen volt hiba nélkül felrakni akármire is.
De szerencsére a mai d-c-fix fóliák már más minőséget képviselnek. 
Színben, mintában hatalmas választék, és dolgozni is jól lehet velük. Ráadásul az interneten felelhető videókból bárki könnyedén elsajátíthatja a fóliázás rejtelmeit, ezek után már csak kézügyességre meg sok sok türelemre van szükség, főleg az ajtótokok fóliázásánál.